Visa filter

ATV däck

atv däckAll Terrain Vehicle (ATV) är en typ av motorfordon som är avsedd för terrängkörning. I Sverige används även termerna fyrhjuling och terränghjuling. Närbesläktade fordon är quadricykeln, eller quad (ett fyrhjuligt fordon registrerat som motorcykel) med ett annat namn, och lek- eller barnfyrhjulingar med elmotor.

Eftersom termer som ATV, fyrhjuling, quad och så vidare kan blandas ihop med varandra, är det viktigt att veta exakt vad det är man letar efter när man är på jakt efter billiga ATV däck. Det finns därför några saker att tänka på och dessa ska vi gå igenom i den här artikeln.

Nu för tiden är det vanligast att använda däck med lågt tryck för fyrhjulingar men så har inte alltid varit fallet. Storleken och utformningen av ATV däck har varierat stort över tid, och varierar fortfarande en hel del från modell till modell. Hondas trehjuliga ATC90 (All Terrain Cycle) som lanserades på 1970-talet hade till exempel stora så kallade ballonghjul istället för mekanisk stötdämpare. Ballonghjulen blev dock inte någon långvarig succé och i början av 1980-talet hade det blivit betydligt mer populärt med mekanisk stötdämpning och mindre hjul, något som man bland annat kan se på storsäljaren 1982 Honda ATC200E.

Observera att det finns regler för var och hur man får köra terrängfordon i Sverige, både vad gäller körning på och vid sidan av vägen. Kontrollera alltid vad som gäller innan du ger dig ut med din fyrhjuling. Mer information kan du bland annat hitta på Trafikverkets hemsida. Där finns också information om registrering av fyrhjulingar. Värt att tänka på är också att de skador som en ATV kan orsaka på underlaget till viss del beror på vilka däck man väljer. Du kan minska skador i terrängen, på vägar och i skoterspår genom att välja däck med omsorg.

Att tänka på när du köper ATV däck

Varför behöver du nya däck?

Anledningarna till varför du behöver nya däck till din fyrhjuling kan vara många. Först och främst kan det självklart handla om att de befintliga däcken börjar bli slitna och därför behöver bytas. En annan anledning kan vara att du har behov av att använda ditt fordon på ett sätt som kräver nya däck (högre markfrigång till exempel). Sedan kan det också vara så att du helt enkelt vill att ditt fordon till exempel ska få en tuffare stil.

På vilket underlag ska du köra?

Antalet olika typer av ATV däck är betydligt fler än vad som finns till exempelvis personbilar. Det är fyrhjulingens terränggående egenskaper som ger upphov till detta. Totalt finns närmare ett tiotal antal däcktyper men de flesta kan sorteras in under fyra kategorier, nämligen Allround, Mud, Mud Terrain och Road. Mer specialiserade däck för tävling, cross-däck, kan vara en femte kategori.

I vilken kategori du ska sondera efter nya däck avgörs av på vilket eller vilka underlag du har tänkt att använda ditt fordon. Vill du verkligen köra över stock och sten, är breda och tjocka däck (av en god gummiblandning) att rekommendera. Är tanken i stället att köra på mjuka underlag är ett grovt spårat däck att rekommendera. Nedan kan du läsa mer om de olika däcktyperna och på vilka underlag de är tänkta att användas.

Vägdäck – road tyres

Vägdäck för terrängfordon är optimala för körning på asfalt och tätt packade grusvägar. De har med sina mindre grova spår ett lågt rullmotstånd, vilket gör att bränsleförbrukningen kan hållas nere. Med road-däck (vägdäck) för ATV får du också en allmänt sett behagligare färd med färre vibrationer på asfalt.

All Terrain (Allround tyres)

All Terrain-däck för fyrhjulingar är däck som har ganska god prestanda på alla underlag. Idén är att de ska fungera såväl i skogen som på banan och både på asfalt och på grus. Tittar vi närmare på mönstret är det anpassat för både högre hastigheter på hårda underlag och långsammare hastigheter på mjuka underlag.

Mud Terrain (skogsdäck)

atv
Mud Terrain-däck för ATV är specialtillverkade för att ge optimal framkomlighet på leriga vägar och mjuka underlag i skogen (även på snö). För detta ändamål har de ett kraftigare mönster än vad till exempel allround-däck har. Det grova mönstret gör bland annat att lera och sand snabbare transporteras bort från däcket.

Mud Tyres (lerdäck)

Om ett Mud Terrain-däck inte räcker för den typ av körning du vill ägna dig åt är det givna alternativet ett mer renodlat Mud-däck. Ett sådant ger med sin mycket grova spårning bra grepp och driv även på mycket mjuka underlag såsom lera och blöt snö.

Crossdäck

Crossdäck är ATV-däck med specialegenskaper som gör dem optimala för körning på grus och sand. För tävling på bana är crossdäcket egentligen det enda optimala däcket.

Märkning för ATV-däck

För ATV-däck är standard att märkningen inkluderar däckhöjd, däckbredd och fälgdiameter. Modellen är normalt NxN-N och ett exempel kan vara 25×8-12.

Den första noteringen i märkningen (25 i det här fallet) anger höjden på pumpat däck från marken upp till kanten på däcket och måttet är alltid tum. För att översätta tum till centimeter ska uppgiften multipliceras med 2,54 (63,5 cm i det här fallet). Den andra noteringen anger bredden på pumpat däck, även detta i tum (8 x 2,54 = 20,32 cm). Den sista noteringen anger fälgdiametern, det vill säga hur stor fälgen ska vara för att däcket ska passa.

Notera! För ATV-däck som inte är anpassade primärt för körning vid sidan av vägen (offroad) anger tillverkarna oftast i stället en märkning som visar höjden och fälgstorleken i tum men bredden i millimeter. Det gör det hela lite krångligare att hitta rätt dimension, men vet du bara hur du ska räkna är det inga konstigheter.

Vi tar ett exempel: Du hittar ett vägdäck med märkningen 225/80-10. Den första noteringen (225) anger bredden och den ska du läsa i millimeter. Den andra siffran anger höjden, men det på ett indirekt vis. För att räkna ut höjden multiplicerar du siffran (80% = 0,8) med bredden. I det här fallet är däcket 180 mm högt. Den sista siffran anger diametern på fälgen och den siffran är i tum.

Bredd och höjd

Däck för ATV har endast sällan samma exakta bredd som fälgen. Såväl bredare som smalare däck kan användas och det finns fördelar och nackdelar med båda. Har du till exempel en fyrhjuling för offroad-körning är fälgen normalt sju eller åtta tum och på sådana fälgar kan du montera däck med en bredd på allt mellan 7-12 tum. Notera att vissa modeller kan ha smalare fälgar framtill.

De flesta ATV tillverkade efter millennieskiftet har däck på 25 tum (63,5 cm). Det betyder emellertid inte att fordonet måste förses med däck som är exakt 25 tum höga. Det betyder inte heller att den storleken ger bäst köregenskaper. Det är inte sällan bättre att använda däck av annan storlek.

Sätter du på större/högre däck på ditt fordon blir det högre och du får en högre markfrigång. Det är fördelaktigt särskilt om du kör mycket i mer oländig terräng. Det brukar gå alldeles utmärkt att montera 26- eller 27-tumsdäck på ett terrängfordon med 25-tumsdäck som standard. Det är hjulhuset som är den dimensionerande faktorn.

Önskar du montera ett ännu större däck på fordonet, till exempel 28-tumsdäck eller 30-tumsdäck måste du göra justeringar i hjulupphängningen. Med ett höjningskit kan du ganska enkelt justera så att de större hjulen får plats i hjulhuset. Är det så att däcken tar i skärmarna kan du använda spacers för att flytta ut fälgen en liten bit från navet. Med spacers får du också den extra fördelen att stabiliteten ökar eftersom stödytan ökar.

Med större ATV-däck kan det också vara en idé att använda variatorkit med nya vikter och fjädrar. Med större däck blir nämligen påfrestningen på drivlinan, växellådan och motorn större, vilket kan göra att du får en sämre prestanda vid både krypkörning och acceleration.

Spelar antalet vävlager någon roll?

När du undersöker utbudet av däck till din fyrhjuling kommer du att upptäcka att många tillverkare anger antal ”cord” i produktbeskrivningen. Denna uppgift anger hur många lager av väv som däcket består av. Sex cord/kord är lite av en standard. Kort sagt gäller att ju fler lager, desto mer kan däcket belastas och desto mer slitstarkt är det. Beroende på hur du använder ditt fordon kan alltså antalet vävlager vara mycket viktigt. Billiga ATV-däck har normalt färre antal cord vilket ökar risken för punktering.

Radial

Radial är däcktekniskt språk för vävlager som löper tvärs över hjulets riktning. Idén med radialdäck är att däcket ska vara mer stabilt i sidled och idag är i praktiken alla däck för personbilar och lastvagnar av typen radial. Radialdäck för ATV är lämpliga för körning på asfalt i högre hastigheter.

Vikt

Om du byter till däck som är tyngre än de som satt på när din fyrhjuling levererades finns risk för att du kommer att uppleva fordonet som slöare. Att jämföra vikten mellan olika ATV däck är därför en bra idé.

Billiga ATV däck

billiga atv däckAv ovanstående kan du se att det finns inte bara en faktor att kika på när du jämför ATV däck och ju bättre du gör din hemläxa, desto större chans har du att träffa rätt med ditt däckköp. Att bara grabba tag i första bästa däck är inte att rekommendera.

Det finns gott om billiga ATV däck och många håller ganska god kvalitet. Samtidigt är det viktigt att fundera kring om däcket kan tänkas vara billigt under hela sin livslängd. Däck som inte kostar så mycket i inköp kan mycket väl bli dyra i längden om bristen på kvalitet gör att de inte håller så länge. Däck som kostar lite mer inledningsvis på grund av att de är tillverkade i en mer högkvalitativ gummiblandning och har fler kordlager kan många gånger vara den bästa lösningen eftersom de slits långsammare. Däck med lite högre prestanda (man brukar tala om premium däck) gör också att prestandan för din ATV som helhet blir bättre, vilket är en nog så viktig faktor.

Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: