Visa filter

Balansera däck

Känner du att ratten eller sätet vibrerar eller att bilen inte går jämnt på vägen kan det bero på att däcken inte är korrekt balanserade. Genom att rätta till detta får du både en bekvämare och säkrare körning. Du sparar också på däcken eftersom de inte slits ojämnt. Dessutom riskerar du inte att fjädring och stötdämpare skadas eller slits.

Däckbranschen arbetar hårt med att ta fram bättre och bättre däck för olika körförhållanden. Att köpa nya fina däck och inte låta balansera dem är inte så vettigt. Det går inte att fullt ut kunna dra fördel av de nya däckens fördelar om du kör omkring utan att däcken är monterade som de ska.

Rent allmänt kan sägas att för däck som ger bra respons eller återkoppling till föraren är det ännu viktigare att balansera däck. Om man inte gör det, kan nämligen även den minsta skevhet kännas i dagens bilar, särskilt om bilen inte väger så mycket. Tyngre bilar är inte lika känsliga, eftersom bilens tröghet motverkar att vibrationer från hjulen känns i ratten eller i stolen. Här kan också bilens stötdämpning spela roll, det vill säga om den är hård eller mjuk. En hård sättning gör att mer av hjulens rörelser fortplantas upp i bilen, medan en mjukare stötdämpning kan svälja en del ojämnheter och rörelser från hjulen.

Däckbalansering hos däckverkstad

Grundläggande om att balansera däck/hjul

När däcket monteras på fälgen är det mycket svårt att omedelbart få hjulet korrekt balanserat både lodrätt (radialt) och i sidled (lateralt). Därför måste man räkna med att hjulet har både statisk och/eller dynamisk obalans. Det korrigeras efter det att däck och fälg monterats ihop.

Statisk obalans beror på att det finns lätta och tunga partier i däcket som gör att det inte kan rulla jämnt. Hjulet rör sig ”upp och ner” och skapar vibrationer som rör sig lodrätt.

Dynamisk obalans kommer sig av att vikten är ojämnt fördelad på ena eller båda sidorna av hjulets centrumlinje. Det leder till att hjulet rör sig från sida till sida, wobblar, och det skapar också vibrationer.

Vanligast är att hjulet samtidigt har statisk och dynamisk obalans.

Tecken på att däcken är obalanserade

  • Du känner att ratten eller stolen vibrerar eller både och.
  • Du känner att bilen ”studsar” på vägen.
  • Bilens däck nöts ojämnt och du behöver byta plats på dem oftare än förväntat.
  • Sämre väghållning genom att hjulet får ökad rörelse mot vägbanan.

Symptomen blir normalt värre vid högre hastigheter än cirka 60 km/h, och vid motorvägskörning kan hela bilen börja skaka. Framdäck tenderar att ge värre symptom vid hög fart än bakdäck.

Åtgärd

Däckfirman löser problemen med obalans, oavsett den är statisk eller dynamisk, genom att placera motvikter på fäljen. Om du ser på bilens hjul kommer du troligen att hitta små metallvikter på olika ställen på fälgen – det är dessa som är motvikterna.
 Om fälgen är av stål eller aluminiumlegering, används oftast vikter som fästs i fälgkanten – clip-on vikter.

Fälgar som har en känslig finish som kromade fälgar har oftast vikter som klistras fast på fälgen.

Hur ofta bör jag balansera däck?

Varje gång du byter däck på en fälg ska hjulet balanseras. Detta oavsett om du byter slitna däck eller om däcket har varit avtaget för reparation.

Av olika anledningar kan hjulen behöva balanseras oftare än så. Hjulet kan råka i obalans även bara för att du använder bilen, till exempel om du råkat köra emot en trottoarkant eller kört ner i gropar i vägbanan. Men, det behöver inte inträffa några större händelser för att balanseringen ska påverkas. Helt normal körning kan räcka. Att däcken slits ojämnt, till exempel på grund av felaktig hjulinställning, kan också få hjulet att råka i obalans. Sen kan förstås en motvikt helt enkelt falla av.

En bra tumregel är att efter varje balansering, till exempel efter däckbyte, åter låta balansera hjulen efter var 700:e mils körning.

Hur balanserar jag hjulen / däcken på min bil?

Att balansera hjulen görs enklast och bäst på en verkstad med yrkeskunnig personal. 
Hos verkstaden sätts hjulet i en balanseringsmaskin som snurrar hjulet och en mikroprocessor räknar ut hur det ska balanseras – vilken tyngd vikterna ska ha och var de ska placeras på fälgen. Det görs medan hjulet är kvar i maskinen så att balanseringen hela tiden kan kontrolleras. En professionell balanseringsmaskin noterar skillnader på så lite som ett gram.
 Har du en balanseringsmaskin i garaget kan du givetvis också göra det själv, bara du vet hur!

Andra orsaker till vibrationer

Att hjulen är obalanserade är inte bara den enda anledningen till att du får vibrationer i bilen som upplevs som störande. I listan som finns här nedanför finns det några exempel på områden som kan skapa vibrationer i bilen, trots att däcken har balanserats på ett korrekt sätt.

  • Är fälgen skadad eller skev?
  • Är däcket felaktigt monterat på fälgen?
  • Sitter hjulet felaktigt monterat på navet? Det kan till exempel saknas centrumringar för att centrera hjulet så att det inte roterar i en perfekt cirkel.
  • Är däcket skadat på något sätt? Är däcksidorna eller mönstret ojämnt?
  • Är sidan av däcket jämnstelt som det ska vara, eller varierar stelheten?

Ibland är det inte hos fälg och däck som felet ligger, utan det kan också vara något problem med motor, drivlina, bromsar, fjädring, bussningar eller stötdämpare. Det kan också vara fel på lagren i hjulnaven.

Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: