Visa filter

Däckia

Däckia är en svensk däckkedja med över 100 verkstäder runt om i landet. Sedan en tid tillbaka har kedjan även en komplett webbplats där du kan läsa om alla produkter och tjänster, boka tid samt självklart också köpa däck och fälg online.

Kombinationen verkstad och onlineförsäljning gör att du hos Däckia.se kan välja ut dina däck och fälgar i lugn och ro hemma för att sedan boka leverans till din lokala verkstad där däcken/hjulen monteras. Genom att handla hos Däckia.se får du alltså en smart helhetslösning.

Både budget och premium

Det är enkelt att hitta rätt däck för din bil på webbplatsen. Fyller du i registreringsnumret för bilen sorteras däck som passar din bil fram automatiskt och då är det bara att välja utifrån märke, pris, egenskaper, med mera. Däckia är ett föredöme när det gäller att presentera information om däcken så du saknar inte direkt beslutsunderlag. Börja med att välja sommardäck eller vinterdäck och gå sedan vidare.

Exempel på tillverkare i utbudet av däck är Pirelli, Cooper, Formula, Goodyear, Yokohama och Sailun.

Fälg

Däckia har ett brett urval av både fälgar till budgetpriser och specialfälgar. Du kan köpa fälgar separat eller köpa fälg och däck i paket. Viktigt att notera är att du inte kan beställa enbart fälgar för uthämtning i verkstaden. Montering av däck på fälg är nämligen obligatoriskt.

Exempel på fälgtillverkare i utbudet är Prime Wheels, OCL/Brorssons, Dezent, Dotz, Nitro och Advanti.

Kompletta hjul

Du kan enkelt köpa kompletta hjul hos Däckia. Du börjar med att ange registreringsnummer eller fylla i dimensioner. Därefter börjar du med att välja däck för att sedan välja fälg. Alla produkter som listas är garanterade att passa din bil.

Betalning och leverans

Betalning hos Däckia sker via någon av följande tre metoder:

  • Kontant
  • Kort
  • Delbetalning

Du betalar för dina däck/hjul samt eventuella tilläggstjänster på plats på verkstaden. Om du inte vill betala hela beloppet på en gång kan du antingen skjuta upp betalningen i en månad eller ansöka om delbetalning med Däckiakortet (upp till 24 månader). Det är Resurs Bank som är kreditgivare för kreditköpet.

Alla priser är inklusive moms, miljöavgifter samt frakt till den verkstad du anger vid beställningen.

Hemleverans erbjuds inte, utan däck, fälgar och kompletta hjul levereras alltid till verkstad. Leveranstid är i regel 2-10 dagar. Du ser beräknad leveranstid i kassan när du reserverar tid hos verkstaden.

Öppet köp och garanti

Däckia erbjuder ångerrätt enligt reglerna i konsumentköplagen. Det innebär att du har 14 dagar på dig att meddela att du vill ångra ditt köp. När det gäller garanti är garantitiden 1 år för fabrikationsfel.

Mer om Däckia

Däckia AB startade som Ringcentralen i Bollnäs AB, en regummeringsanläggning i mindre skala. Det nuvarande namnet tog företaget 1994 och det var också då som företaget började avancera i en snabbare takt. Sedan 2012 ägs Däckia till 100% av Pirelli.

Företagsuppgifter
Org.nr: 556527-6952
Adress huvudkontor: Enhagsslingan 5, 187 40 Täby
Telefon: 020-54 56 58