Visa filter

Gröna däck

De flesta funderar idag på mer än bara märke och profil vid val av nya däck till bilen. Många har till exempel börjat snegla på att köpa så kallade ”gröna däck”. Denna kategori däck är långt ifrån ny, men populariteten för den har i princip exploderat de senaste åren i och med en ökad miljömedvetenhet och ökade energipriser.

Miljövänligt däck

Om du går till en däckhandlare eller bilhandlare och frågar efter gröna däck är det framför allt ett sortiment av däck med en hög energieffektivitet du kommer att presenteras för. Begreppet handlar nämligen i grunden om däck som har en god energiprestanda, det vill säga däck som ger dig fler mil för pengarna med avseende på drivmedelsförbrukning. Det finns emellertid mycket mer att lägga i begreppet, såsom till exempel att däcken är tillverkade av mer miljövänliga material och/eller med mer miljövänliga tekniker samt att de enkelt och effektivt kan återvinnas.

I den här artikeln kan du läsa mer om:
• Energieffektiva däck
• Energimärkning
• Miljövänliga däck
• Däckåtervinning
• Åtgärder du själv kan ta till för att göra dina däck ”grönare”

Energieffektiva däck

Ungefär en femtedel av drivmedlet går åt till att övervinna däckens egna rullningsmotstånd. Det är bara en av de miljötjuvar och pengatjuvar som bidrar till att det inte är särskilt billigt, varken för miljön eller för dig, att köra bil.

I syfte att framför allt förbättra miljön införde EU år 2012 nya regler om så kallad energimärkning för däck. Enligt lag ska nu alla däcktillverkare kunna presentera en slags energideklaration för sina däck, på samma sätt som tillverkare av vitvaror och hemelektronik ska göra det. Om du har köpt en TV nyligen har du garanterat noterat en klisterlapp som anger en bokstav mellan A-G, där A står för hög energieffektivitet och G står för mycket låg dito. Exakt samma skala används numera för däck. Ett däck som har energiklass A räknas som ett mycket energieffektivt däck och det är i denna kategori som gröna däck återfinns.

Skillnaden mellan varje bokstav i märkningen är ganska rejäl. Varje steg uppåt på skalan motsvarar nämligen en besparing på minst 1 dl per 10 mil och över hela skalan blir då skillnaden 6 dl per 10 mil eller 0,6 dl per mil. Det värde som är centralt för märkningen är rullmotståndet. Ju lägre rullmotstånd, desto större energieffektivitet och desto närmare A är däcket på skalan.

Märkningen har införts för att den som köper däck ska kunna hitta det mest bränsleeffektiva däcket – något som både den som kör bilen och miljön tjänar på. Märkningen är likadan var än däcket köps inom EU och om alla bilägare inom gemenskapen alltid väljer A-klassade däck räknar EU med att man sikt kan spara cirka fem procent av den olja som går åt till att flytta personer och gods på våra vägar.

Miljövänliga däck

Miljövänliga däck kan vara detsamma som gröna däck, men det är egentligen inte tal om synonymer. När man talar om miljövänliga däck avser man nämligen inte energieffektivitet, utan normalt produkter som är tillverkade i material som är mindre skadliga för miljö och hälsa, både vid användning och vid kassering.

Däck slits kontinuerligt och partiklar från gummit kommer därmed ut i naturen. Vid körning i stadstrafik blandas också partiklarna med andra föroreningar och samlas i luften. Ju mindre skadliga partiklarna är i sig, desto mindre blir miljöpåverkan och hälsopåverkan.

Ett däck kan faktiskt innehålla upp till 200 material. Gummi – naturgummi och syntetiskt gummi – är givetvis den viktigaste beståndsdelen, men det finns också diverse oljor samt stål i ett standarddäck. Högaromatiska oljor (HA-oljor) får emellertid sedan 2010 inte finnas i däck som säljs inom EU. Alla däck du hittar hos din däckhandlare är idag HA-oljefria.

Svanenmärkta däck

Det statliga bolaget Miljömärkning Sverige har hand om den numera mycket kända miljömärkningen Svanen. Märkningen sker sedan ett par år tillbaka också för däck till personbilar. De däck som kan belönas med Svanen ska för det första vara fria från HA-oljor. För det andra ska däcken få ett högt sammanlagt betyg efter analys av rullmotstånd, våtgrepp, innehåll av tungmetaller, buller och källsortering (vid tillverkningen).

Däckåtervinning

I det pris du betalar för däcket ingår en avgift för återvinning av däck. Motivet till denna avgift är att däcket ska kunna tas om hand på ett miljövänligt sätt efter att det är uttjänt. När de slitna däcken byts på en däckfirma har firman ansvar för att däcken tas om hand på ett riktigt sätt. 2015 samlades hela 84 500 ton gamla däck in i Sverige. Branschen har hand om hela processen genom det gemensamma företaget Svensk Däckåtervinning AB.

Ett slitet däck kan också återanvändas genom regummering, det vill säga processen genom vilken man lägger på en ny slitbana, men på grund av import av billiga däck från bland annat Kina, finns det idag ingen fabrik för regummering av personbilsdäck kvar i Sverige. Det går dock att köpa regummerade däck från online-företag som importerar regummerade däck från övriga EU.

Rätt lufttryck

Förutom att köpa miljövänliga och/eller gröna däck kan du även köra mer energieffektivt och miljövänligt genom att helt enkelt se till att du har optimalt lufttryck i dina däck. Kör du med för lågt lufttryck slits däcken fortare och bränsleförbrukningen påverkas klart negativt. Kort sagt kan de miljömässiga och ekonomiska vinster du kan göra genom att köpa gröna däck/miljövänliga däck snabbt raderas ut om du inte kör med optimalt lufttryck. Bäst är att ha några hekto högre lufttryck i däcken än rekommenderat – då gör du så att bilen drar mindre bränsle och släpper ut mindre växthusgaser samt att däcken räcker längre!

Faktum är att det är många bilister som inte kör med rätt lufttryck utifrån bilens vikt och däckens prestanda. I en kontroll utförd 2006 visade det sig att över hälften av alla kontrollerade bilister körde med ett mindre optimalt tryck.

För att se vilket lufttryck som rekommenderas för däcken ska du kika i instruktionsboken för bilen. De flesta biltillverkare anger även de nödvändiga uppgifterna innanför tanklocket och/eller på sidostolpen på förarsidan. Du bör kontrollera luften i däcken åtminstone en gång i månaden för att säkerställa att trycket inte är för lågt.

Notera att ovan redogörelse kring däcktryck är mindre viktigt för dig som har en bil som är utrustad med TMPS, som är ett automatiskt system för avläsning av lufttryck.

Sparsam körning

Däcket står för en relativt stor del av bränsleförbrukningen – men förutom att köra på ”gröna” däck är det också viktigt att köra sparsamt! Lugn körning utan häftiga accelerationer samt uppmärksammande av fartgränser sparar bränsle och minskar utsläppen av växthusgaser. Sveriges personbilar släpper varje år ut 20 miljoner ton koldioxid. Går det att minska den siffran med så kallad ecodriving sparar vi miljön samtidigt som det blir mer kvar i plånboken.

För dem som tar körkort idag ingår miljöanpassad körning i utbildningen, men för dem som inte fick den utbildningen i körskolan finns möjlighet att skaffa sig kunskapen genom olika kurser eller genom att läsa de tips som finns att läsa på informationssajter på nätet.

Det finns beräkningar som säger att man genom sparsam, miljöanpassad körning kan spara upp till 20 procent på bränslekontot. Det hänger förstås samman med förarens körstil – ett aggressivt körsätt kostar mer än att köra mjukt. Förenklat kan man säga att det handlar om att köra på höga växlar, hålla hastighetsgränserna och att anpassa farten efter trafiksituationen, till exempel låta bilen rulla fram mot ett rödljus eller ett stopp samt att hålla längre avstånd till framförvarande bil och anpassa farten med gaspedalen i stället för med bromsen.

Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: