Visa filter

MC däck

MC däck är anpassat för tvåhjulingar med en mindre diameter än däck för personbil. Det finns många typer av MC-däck, såsom till exempel vägdäck, chopperdäck, och däck för racersport och enduro/motocross.

Däcktyper

Ett normalt MC däck är uppbyggt av flera lager slitstark textilväv, så kallad kord. Kvaliteten på korden, hur många lager som används och hur korden läggs när däcket byggs upp, påverkar däckets egenskaper. Det påverkar även priset, men det finns stora variationer inom varje däckkategori så det är inte automatiskt så att exempelvis alla diagonaldäck är billigare än alla radialdäck.

Om du vill köpa däck till din MC bör du ta hela däckets livslängd i beaktande. Om du har en körstil som gör att däcken slits hårt är det ibland mer ekonomiskt att köpa lite dyrare däck av högre kvalitet som håller längre än att köpa billiga MC däck som inte kan rulla lika länge innan de måste lagas eller bytas ut. Om du däremot vet att du inte nöter särskilt hårt på dina däck kan det absolut fungera bra att köpa billiga MC däck. Värt att tänka på är också att du med rätt skötsel kan förlänga ett däcks livslängd, till exempel genom att alltid förvara det i en sval och torr miljö när du inte använder din MC.

Bild på däck till MC

Diagonaldäck

Detta är den vanligaste sortens MC däck på marknaden. Som namnet anger ligger korden här diagonalt, i en överlappningsvinkel. I däckmarkeringen anger bindestrecket att det rör sig om ett diagonaldäck.

Bältdiagonaldäck / bältdäck med diagonalstomme

Detta däck har också sin kord diagonalt, i en överlappningsvinkel, men har dessutom förstärkts med ett bälte i slitbanan. Bältet är vanligen tillverkat av nylon. Bältet minskar risken för deformationer vid körning. I däckmarkeringen anger bokstaven B att det rör sig om ett bältdiagonaldäck.

Bältradialdäck / bältdäck med radialstomme

På detta däck ligger korden inte diagonalt utan radiellt. Korden har lindats radiellt runt däcket, i riktning mot hjulaxeln (fartriktningen). Radialdäck ger vanligen bättre kurvtagning än diagonaldäck samt högre stabilitet i högre hastigheter. Radialdäck brukar också väga mindre än motsvarande diagonaldäck. Bältet fungerar precis som hos ett bältdäck med diagonalstomme, det vill säga minskar risken för att däcket ska deformeras vid körning.

I däckmarkeringen anger bokstaven R i storleksmarkeringen att det rör sig om ett radialdäck.

Om bokstaven Z står framför bokstaven R innebär det att däcket är särskilt anpassad för hög fart.

0° Bältdäck med radialstomme

Detta är en särskild variant av bältradialdäcket där man använder sig av en radialstomme i stål eller kevlar. Beteckningen 0° (noll graders vinkel) visar att lindningen har skett i däckets rotationsriktning.

0° bältdäck med radialstomme är inte bara mycket styva, utan har dessutom en differentierad styvhetsfördelning mellan axeln och den del av däcket som är i kontakt med underlaget när man kör.

Mönsterdjup

Enligt svensk lag måste mönsterdjupet på motorcykeldäck vara 1 mm eller djupare. Du måste inte ha vinterdäck eller dubbdäck på motorcykeln någon del av året. Mer information om reglerna hittar du hos Transportstyrelsen.

Ett nednött mönsterdjup ger dåligt väggrepp, så du bör absolut inte vänta tills däcken är nedslitna till 1 mm mönsterdjup innan du byter till nya däck. Om du märker att dina däck snabbt slits ned till 2 mm kan det vara så att din körstil, det underlag du vanligen kör på och/eller andra faktorer gör att du bör överväga att införskaffa en annan typ av MC däck än den typ du använder i dagsläget.

Rillor

Rillorna i däcket leder bort vatten, vilket är viktigt när du kör i vått väglag. Det är dock inte bara antalet rillor som spelar roll för väghållningen i vått väglag. Andra faktorer, såsom däckets gummiblandning och din körstil, påverkar också. Vad gäller gummiblandningen så brukar gummi som förstärks med silica vara extra ändamålsenligt för våta vägbanor.

Gummiventilerna

Det är bra att ha som vana att alltid byta gummiventilerna i samband med att du byter till nya däck för din MC. Korta ventilsatser rekommenderas. När du kör din motorcykel i hög hastighet skapar centrifugalkraften ett så högt tryck att det blir en mycket stor belastning på gummiventilen. Även gummiventiler av hög kvalitet brukar läcka lite i sådana situationer, och med en kort ventilsats är det troligare att läckaget åtminstone begränsas till en rimlig nivå. Använd helst ventillock av metall och gummitätning och kontrollera att ventillocket är ordentligt fastskruvat.

Att köra in de nya MC däcken

När du har nya däck på din motorcykel bör du köra in dem varsamt. Nya MC däck som aldrig använts tidigare har en jämn och slät yta som tenderar att göra dem halare än välanvända däck. Detta brukar bli särskilt märkbart i kurvor. Du bör alltså inte bara hålla farten nere när du kör in dina nya MC däck, utan också vara extra återhållsam när det kommer till kurvtagningar. Tyvärr är det fortfarande vanligt att motorcykelförare kör omkull i första rondellen efter att man har fått på nya däck på MC:n.

Inkörning är inte bara viktigt för att nöta på däcket så att det blir mindre slätt, utan ger också dina nya däck en chans att fästa sig ordentligt i fälgen.

Andra säkerhetstips rörande MC däck

  • Du bör under varje åktur köra extra varsamt på däcken tills de har hunnit bli varma. Kalla däck har sämre väggrepp än varma däck.
  • I Sverige är det vanligt att man låter motorcykeln stå under vintern, och bara använder den under den varma delen av året. När du tar fram motorcykeln efter vintervilan är det givetvis viktigt att gå igenom hela motorcykeln och ge den service, och i denna genomgång bör en kontroll av däcken alltid ingå. Bland annat bör du kontrollera lufttrycket, för även om du inte har kört din MC under vintern så kommer förmodligen en del luft att ha pyst ut ur däcken.
  • Om du ska lagra MC däck, gör det i en sval och torr miljö med jämn vädring. Temperaturen bör ligga under 25 grader C och vara någorlunda stabil. Placera inte dina däck nära rör eller värmeelement och se till att dina däck inte kommer i kontakt med olja, drivmedel eller liknande eftersom det kan förstöra däckets gummi.
  • Endast mycket små skador på ett MC däck är säkra att reparera. I övriga fall bör man byta ut däcket i stället. Laga aldrig ett skadat däck genom att sätta in en luftslag i det, inte ens för en kortare körning.
Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: