Visa filter

Offroad däck

I vilka förhållanden ska man köra?

Begreppet offroad är vitt så innan man börjar leta efter offroad däck bör man tänka igenom vad för sorts miljö och underlag de ska kunna hantera. Sanddynor, sumpmarker, snö, lera, is, slask, stenbumlingar, låglänta saltängar och slingrande vanskötta skogsvägar med stora och små hinder innebär olika utmaningar och det finns inte något offroad däck som är idealt för varje upptänklig situation.

Person som kör offroad

Tänk också på att du måste följa de lagar och regler som gäller för offroading. Ibland kan man till exempel behöva ta en helt annan rutt än den närmsta för att den sträcka man egentligen skulle vilja köra inte får störas av offroading. Då kan man behöva hantera annorlunda underlag än om man bara hade kunnat fortsätta tuffa på rakt fram. Det är viktigt att planera sin åktur i förväg och se till att man har offroad däck som kan hantera de olika underlag man kan komma att stöta på.

Exempel på frågor som är bra att besvara innan man köper offroad däck:

  • I vilka förhållanden ska dessa offroad däck användas primärt?
  • Vilka andra förhållanden kan jag komma att stöta på som de också måste kunna hantera (dock ej optimalt)?
  • Ska däcken kunna hantera låga temperaturer? Utländska däck kan tyvärr vara märkta snow + mud utan att ha den typ av gummiblandning som krävs för att kunna hantera de låga temperaturer vi brukar få i Sverige under vintrarna. Själva mönstret passar visserligen för snö och lera, men gummit kommer att bli alldeles stelt och hårt om det utsätts för kyla.
  • Vilka egenskaper är viktigast för mig: dragfrakt / friktion, bekväm åktur, säkerhet, minskad miljöpåverkan, lågt pris, att däcken ser coola ut, att däcken är hållbara, att däcken ska kunna klara någon viss specifik utmaning, eller kanske något helt annat? Sammanställ en lista över vad som är viktigast för dig och rangordna gärna punkterna inbördes, så blir det lättare för dig att välja mellan de många olika alternativ som står till ditt förfogande.

All Season Tires

All season tires, eller allvädershjul som ofta kallas på svenska, är inte avsedda för offroad. Dessa bör man endast skaffa för att köra på vägar av asfalt eller andra hårda material. När man köper en 4×4-bil eller fyrhjuling är det vanligt att den har all season tires. Att de heter ”all season” innebär tyvärr inte per automatik att de är lämpliga för svenska vintertemperaturer, så man bör alltid kontrollera specifikationerna.

All Season Tires tenderar att vara både prisvärda och hållbara, och är ett bra alternativ för åkturer på hårda, plana underlag. Vet man med sig att däcken inte kommer att utsättas för särskilt tuffa förhållanden och att man inte kör sitt fordon särskilt ofta kan till och med riktigt billiga all season tires fungera alldeles utmärkt.

Om man vill köpa extra stora hjul till sitt fordon mest av estetiska skäl, och inte tänker använda fordonet offroad, är billiga extrastora all season tires också ett helt okej alternativ.

All Terrain Tires

All Terrain Tires är ett kompromissdäck för den som villa köra både på och utanför vägen. All terrain tires, eller terrängdäck som de ofta kallas i Sverige, är halvbra på väldigt mycket men inte optimala för något. Som tur är kan man inom denna kategori hitta väldigt många olika däck, så om man vet med sig att man till exempel kommer att köra huvudsakligen på grusväg + lera kan man köpa terrängdäck vars fokus ligger på dessa underlag, och så vidare.

Om man vill att terrängdäcken ska hålla länge är det bäst att köpa terrängdäck som har samma tålighet mot skador som de renodlade extrema offroad-däcken. Dessa terrängdäck tenderar dock att vara lite dyrare än terrängdäck som är tänkta för förare som inte kör i tuffa förhållanden offroad.

Renodlade offroad-däck för specifika förhållanden

Om man huvudsakligen ska använda sitt fordon utanför vägarna och tänker utsätta det för tuffa förhållanden är det den här kategorin däck man behöver. Inom denna kategori hittar du däck anpassade för specifika underlag, så det gäller att välja med omsorg. Ett däck som är perfekt för sanddyner kan vara mindre bra när man vill köra över ett fält av stenbumlingar och vice versa. Samtidigt finns det gott om exempel på däck där den grundläggande konstruktionen gör dem riktigt bra för flera olika underlag. Det är till exempel inte svårt att hitta offroad däck som fungerar bra på både lera och stenar.

Exempel på underlag som det finns särskilda offroad däck för är lera, stenbumlingar, hård sand, sanddynor, is och djup snö. Offroad-däck har vanligen djupa mönster som sträcker sig ända ut till sidorna, stora hjulskruvar och förstärkta sidor. När man köper offroad däck finns det två huvudtyper att välja mellan: radial ply och bias ply. Du kan läsa mer om detta längre ned på denna sida.

Eftersom offroad däck är konstruerade för att hantera riktigt tuffa förhållanden är det lätt att tro att de skulle hålla en evighet om man använde dem för vanlig vägkörning, men tyvärr är det tvärt om. Ett par allvädersdäck håller normalt väldigt många fler vägmil än ett par extrema offroad däck som körs på väg, särskilt om man kör i höga hastigheter. Dessutom är det inte särskilt bekvämt att köra med offroad däck på vägarna och de tenderar att vara mycket högljudda.

Storlek

Det är många som sätter jättestora offroad däck på sina fordon bara för att det ser coolt ut, men det finns också några praktiska anledningarna till att ha stora däck.

Ett vanligt missförstånd är att stora däck behövs för att ta sig fram i oländig terräng, och man hör ofta påståendet att stora hjul automatisk ger mer friktion. Sanning är dock att om det bara är bättre friktion man är ute efter så är det andra saker som spelar större roll än storleken på hjulen. Att investera i däck med ett mönster som är optimalt för terrängen ger ofta mer valuta för pengarna än att bara köpa gigantiska däck. Ibland är det till och med bättre att behålla allvädersdäcken som fordonet kom med och köpa till en differentialspärr istället, eller skaffa sig en vinsch om det bara är några få bitar av turen som man har problem med att ta sig förbi.

Vad stora däck däremot är fantastiska på är att att höja fordonet så att det blir mer tomrum under, vilket gör att hinder som man tidigare skulle ha kört på nu passerar obemärkt under fordonet utan att orsaka skada. Stora hjul är också bra att ha när man ska ta sig upp eller ned för riktigt branta backar.

Kort sagt: stora offroad-däck kan ge bättre friktion (särskilt om de är bra utformade) men de primära anledningarna till att köpa stora däck är ökat frirum under fordonet och förbättrad klättringsförmåga i branter.

Att byta till större offroad däck

Om du vill byta till större offroad däck, tänk på att du kan behöva anpassa ditt fordon på olika vis för att kunna dra full nytta av de större däcken. Utan korrekta anpassningar kan de större däcken till och med försämra köregenskaperna hos ditt fordon.

Här är några exempel på punkter man bör ta i beaktande (listan är långt ifrån uttömmande):

  • Kommer dina nya stora däck att ta i fordonets fendrar? Detta måste i så fall åtgärdas innan du kör fordonet.
  • Växellådan är anpassad för de däck som satt på fordonet när det levererades från tillverkaren.
  • Större däck innebär vanligen tyngre däck, så ditt fordon kommer att få mer vikt att släpa runt på. Detta innebär i sin tur ökad påfrestning på axlar och stötdämpare, vilket kan kräva olika anpassningar eller att man helt enkelt byter ut vissa delar av fordonet mot sådana som passar de nya däcken bättre. För att ytterligare kompensera för tyngden kan man också sätta in anpassade luftintag, utblås, etc.
  • Moderna fordon kan behöva (eller ha nytta av) att man uppdaterar mjukvaran när man byter till större däck.

Bias vs Radial

Offroad däck för tuffa offroad förhållanden kommer i två olika varianter: bias ply och radial ply.

När det gäller däck som inte ska köras offroad är radial ply det absolut vanligaste nu för tiden. När det gäller offroad däck finns det dock vissa fördelas med bias ply, vilket har gjort att denna teknik fortfarande tillämpas av många tillverkare av däck för offroad trots att den nästan försvunnit i den del av branschen som gör däck för vanligt vägbruk.

Bias ply + lågt lufttryck i däcken är en mycket populär kombination bland förare som kör i tuffa förhållanden offroad, till exempel djup lera eller skarpa stenpartier. Denna kombination gör det enklare för däcken att forma sig efter underlaget vilket ger bättre dragkraft. Däcken brukar också vara utformade så att de rengör sig själva från lera och annat som man inte vill ska fastna på däcken.

Om man kör bias ply däck på asfalt och liknande underlag nöts de ut mycket fortare än radial ply däck. Det är därför däck som inte är avsedda att användas offroad nu för tiden nästan uteslutande är radial ply. På senare år har det dessutom börjat dyka upp radial ply offroad tires som fungerar förhållandevis bra offroad så länge man undviker de mest utmanande underlagen. Vill man ha ett par däck som håller bra på asfalt, inte bullrar mycket och ger en jämförelsevis bekväm åktur på vägen kan det vara värt att överväga radial ply offraod tires, förutsatt att man inte tänker utsätta dem för riktigt hemska förhållanden offroad.

Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: