Visa filter

Punkteringsfria däck

Däck som kallas punkteringsfria eller punkteringssäkra går att skaffa för många olika fordon, såsom bilar, cyklar och barnvagnar. Här är däck för bilar vårt fokus. Först och främst bör vi klara ut definitionerna. Det finns inga däck som verkligen är punkteringsfria. De här däcken är byggda så att de går att använda en kortare sträcka med lägre fart trots att däcket faktiskt är punkterat.

Det är många saker du måste tänka på när och om du kan välja mellan vanliga däck och punkteringsfria samt även mellan de punkteringssäkra däck som finns att köpa. De här däcken är vanligtvis dyrare än vanliga däck, men det finns som alltid stora variationer. Det är inte svårt att hitta billiga punkteringsfria däck som kostar mindre än vanliga premiumdäck.

Bild på punkteringsfritt däck

Tekniken bakom punkteringsfria däck

Det går alltså att punktera ett ”punkteringssäkert” däck, men det har en konstruktion som ändå tillåter föraren att köra vidare på dem. På engelska kallas de för RTF-däck (run flat tires) eller SSR-däck (self supporting runflat tires). Det finns också däck som har ett mjukt extra gummiskikt på insidan av däcket som tätar till de hål som till exempel en spik kan förorsaka. De kallas för SST-däck, Self Sealing Tire.

Det första patentet för den här typen av däck kom redan på 1800-talet, men det var först i slutet av 1970-talet som en av världens största däcktillverkare, Goodyear, började undersöka vilka möjligheter de här däcken kunde ge. Goodyears första däck stannade dock på prototypstadiet. Tjugo år senare, på 1990-talet, var tiden mogen och tekniken så utvecklad att punkteringsfria däck började dyka upp i den massproducerade bilflottan.

Punkteringsfria däck fungerar olika beroende på vilken teknik som används för att bygga däcket. Det kan vara bra att känna till när det är dags att kika på den här lite speciella typen av däck. Vanligast är att däcket har förstärkta sidoväggar som kan bära en del av bilens vikt när luften har försvunnit ur däcket. Därför går det också att fortsätta att köra vidare en kortare sträcka med lägre hastighet. Andra däck har det extra lagret av mjukt gummi på insidan. Det finns också däck som kombinerar de båda systemen.

Moderna RTF, SSR eller SST-däck använder den tryckavkänning som finns i många av dagens fordon. När däcket punkterats och luften börjar pysa ut, minskar också trycket i däcket och en signal skickas till bilens kontrollsystem. Då tänds en varningslampa på instrumentbrädan och föraren får därmed veta att något skett med däcket.

Hur länge det går att köra på ett punkteringsfritt däck efter det att föraren fått en indikering om det varierar. För att vara på den säkra sidan, är det bäst att ta reda på vad den som tillverkat däcket eller bilen har för rekommendationer. Idag finns det däck som det går att köra på utan luft upp till 300 kilometer i begränsad hastighet, dvs. upp till 80 kilometer i timmen. I allmänhet brukar det gå att köra längre på däck som har en förstärkt sidvägg än på däck med extra gummilager.

Fördelar med punkteringsfria däck

Den stora fördelen med att använda punkteringsfritt är förstås att det går att säkert köra vidare på däcket trots att det är punkterat.

Den som har punkteringsfria däck behöver alltså inte stanna för att byta däck vid en vägkant, i regn, blåst eller snö och kanske i mörker, utan kan köra vidare hem eller till en däckverkstad och byta däck. Att stå vid vägen och byta däck innebär dessutom alltid en risk för påkörning eller för att bli rånad eftersom man är ”strandad” längs vägen. Dessutom kan ju ett punkterat däck göra att en förare tappar kontrollen över bilen, kanske i hög hastighet på en motorväg. Om dessutom väglaget är besvärligt kan konsekvenserna av en punktering bli ödesdigra. Att punkteringsfria däck har börjat bli mer populära är därför inte så svårt att förstå.

Nackdelar med punkteringsfria däck

Om nu punkteringssäkra däck är så bra, varför finns de inte till alla bilar? Det finns en del nackdelar med den här däcktypen och varje bilförare måste själv ta ställning till om fördelarna överväger nackdelarna. Fordon med punkteringssäkra däck måste ha ett system som övervakar lufttrycket i däcken, TPMS (Tire Pressure Monitoring System). När trycket faller i något av däcken varnar systemet. Det är lag på att alla nya bilar (tillverkade efter november 2014) ska vara utrustade med TPMS.

  • Trots att det finns ett däcktrycksövervakningssystem, måste däcken ändå kontrolleras regelbundet. Systemet reagerar nämligen inte på det förhållande då däcken inte är helt lufttäta utan långsamt tappar luft och därmed tryck över tid.
  • Punkteringsfria däck är tyngre än vanliga däck eftersom det är mer gummi i däcket. Det kan innebära sämre prestanda och att det går åt mer bränsle. Vissa tester visar att däcken ger sämre grepp och att bromssträckan därmed blir längre. Även väggreppet på våt vägbana kan bli sämre. Det är dock något som de stora däcktillverkarnas forskare arbetar med att lösa så att vi inte behöver ta hänsyn till det så mycket längre till.
  • Punkteringsfria och punkteringssäkra däck är ofta bullrigare än vanliga bildäck. Eftersom sidväggen hos RFT-däcken är styvare, kan också körkomforten bli lidande. Ett styvare däck innebär också högre rullmotstånd och därmed högre bränsleförbrukning.
  • Det är ofta inte tillrådligt att byta originalmonterade punkteringssäkra däck mot vanliga däck. Chassi, fjädrar, stötdämpare och stödsystem som ABS och antisladdsystem är anpassade för de styvare och tyngre däcken.
  • De är ofta dyrare än vanliga däck. Att reparera ett punkteringssäkert däck kan också vara dyrare. På vissa bilmodeller rekommenderas inte att ett skadat däck repareras utan att däcket i stället byts. Att byta däcket i stället för att reparera det kostar också pengar och ger ökad miljöbelastning. Är dessutom det punkterade däcket slitet, måste man ofta lägga ut för två nya däck. Bilförare som vill hålla nere kostnaden för däck brukar därför, om möjligt, välja bort punkteringssäkra däck.
  • Enligt en studie gjord av undersökningsföretaget J.D Power i Kalifornien som omfattade 30 000 bilägare i USA med bilar av årsmodellerna 2011 och 2012 hade nästan en tredjedel av bilägarna med punkteringssäkra däck behövt ersätta minst ett däck. Motsvarande siffra för bilägare med vanliga däck var 19 procent. Studien visade också att för bilägare med vanliga däck dröjde det i snitt 3 600 mil innan två däck hade behövt bytas ut. Siffran för bilägare med punkteringssäkra däck var endast 2 500 mil.
Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: