Visa filter

SUV däck

Om du ska köpa däck till en SUV (sport utility vehicle) har du ett större antal typer av däck att välja mellan än när du är ute efter däck till en vanlig personbil. I utbudet hos däckhandlarna finns allt från lågprofildäck till däck som är anpassade för körning i tuff offroad-terräng.

Det är givetvis bra med ett större urval, men om du inte känner dig som den mest kunnige konsumenten kan utbudet kännas överväldigande. Det gäller att välja ett SUV däck som passar fordonet i sig och är anpassat för de underlag som bilen ska framföras på. Ett felaktigt val kan ge mycket försämrade köregenskaper och risken att råka ut för olyckor kan öka.

Däck till SUV:ar är i regel alltid större än däck för vanliga personbilar. De utsätts också för större hjullaster eftersom en SUV normalt är tyngre än en vanlig personbil.

Bild på SUV däck

SUV vinterdäck

Många importerade SUV:s har originaldäck som är märkta S + M, det vill säga Snow and Mud. Det betyder emellertid inte att de automatiskt kan anses godkända som svenska vinterdäck. Däckmönstret är vanligtvis lämpligt för körning i snö och modd, men gummit är inte anpassat för lägre temperaturer och hårdnar därför när det blir kallt. Hårt gummi ger automatiskt ett sämre väggrepp, och utifrån säkerhetsaspekten (och för att inte bryta mot lagen) är det viktigt att du kontrollerar om däcken på din SUV är godkända.

Vad gäller odubbat finns i huvudsak två kategorier, nämligen mellaneuropeiska odubbade SUV vinterdäck och nordiska odubbade. Dubbfria vinterdäck för SUV anpassade för Mellaneuropa har en hårdare gummiblandning än dubbfria däck anpassade för förhållandena här uppe i Norden. Med förstnämnda däck får du bra grepp och även utmärkt stabilitet på såväl våta som torra vintervägar, men om vägbanan täcks av is, våt is, lös snö eller hård snö är de långt ifrån optimala. På svenska vintervägar är det alltid rekommenderat att använda nordiska vinterdäck för SUV. Att notera är att utbudet för dubbfria vinterdäck optimerade för nordiska förhållanden är mycket mindre för SUV:ar än vad det är för vanliga personbilar.

STI:s test av SUV-däck

För att underlätta för de svenska konsumenterna har Statens väg- och transportforskningsinstitut (STI) gjort ett omfattande däcktest där de har jämfört friktionsegenskaperna hos 23 olika SUV-däck i vinterväglag. Alla däck utom ett däck (som var ett sommardäck) var däck märkta med M + S. Av M + S däcken var sju stycken dubbade vinterdäck, tio stycken dubbfria vinterdäck (friktionsdäck) och sex stycken så kallade all-season däck eller terrängdäck som ej är godkända som vinterdäck i Sverige. Testet genomfördes på is med temperaturen -3°C.

Testet visade att de SUV M + S däck som inte var godkända vinterdäck generellt sätt var sämre på att hantera slät is än vad de godkända vinterdäcken var. Både bromsstabiliteten och styrstabiliteten var sämre hos de däck som inte var godkända som vinterdäck. De flesta SUV:s har avancerade antisladdsystem, men ett antisladdsystem kräver optimala däck för att fungera som det ska.

Allra bäst grepp på slät is fick testbilarna med dubbade SUV-däck; dessa däck var överlägsna både SUV friktionsdäck, SUV all-season däck och SUV terrängdäck när det gällde att köra på slät is.

Värt att nämna är att SUV vinterdäck utan dubbar tenderar att vara hårdare än de vinterdäck utan dubbar som säljs för vanliga personbilar. Den ökade hårdheten innebär sämre väggrepp på is och snö. Att du har bra väghållning med odubbade vinterdäck på din vanliga personbil innebär alltså inte per automatik att du kan räkna med att få samma säkra körning med din SUV om du sätter odubbade vinterdäck på den. Vill du köra dubbfritt är det viktigt att välja med omsorg, så att du inte får onödigt hårda däck.

Om SUV:s

Förkortningen SUV står för Sport Utility Vehicle. En personbil av den här typen kombinerar framkomligheten hos ett terrängfordon med bekvämligheten hos en personbil. De flesta SUV:ar är betydligt större än vanliga personbilar och har högre markfrigång. Fem dörrars kombikarosseri, fyrhjulsdrift, fem eller sju sittplatser och en stark motor är karaktäristisk egenskaper för en sport utility vehicle, men det finns bilar som räknas som SUV:ar trots att de saknar en eller flera av dessa egenskaper. På svenska används termen stadsjeep ofta som synonym för den här typen av personbil.

En crossover SUV använder sig av en personbilsplattform vilket ger minskad vikt och lägre bränsleförbrukning. På senare år har dessa så kallade CUV:s blivit allt mer populära, särskilt inne i städer. Den storsäljande Honda CR-V är till exempel en CUV snarare än en SUV. Om du ska köpa däck till din CUV kan det vara värt att tänka på att hjullasten är lägre än hos en SUV.

Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: