Visa filter

Vinterdäck

Vinterdäck är däck med en mjukare gummiblandning än sommardäck vilket gör dem optimala för användning vid låga temperaturer. Sommardäck är i stället tillverkade av en mjuk gummiblandning som riskerar att hårdna när temperaturen sjunker.

När du är i begrepp att köpa vinterdäck kan det vara bra att känna till att det finns två typer att välja mellan, nämligen vinterdäck med dubbar samt vinterdäck utan dubbar. Sistnämnda går ofta även under benämningen friktionsdäck av den anledningen att gummiblandningen ger upphov till större friktion vid kontakt med vägen än vad andra däck gör.

I Sverige ska vinterdäck användas mellan 1 december – 31 mars om vinterväglag råder. Under denna period kan såväl däck med dubbar som utan dubbar användas. Sistnämnda får även användas alla övriga månader. Det är helt lagligt att köra med dubbfria däck året runt, men av flera anledningar är det inte att rekommendera.

Vinterdäck är anpassade för låga temperaturer och har därför vanligen en mjuk gummiblandning och denna mjuka gummiblandning slits ut fortare än den hårdare gummiblandning som används i sommardäck. Du riskerar också att få sämre grepp, längre bromssträcka och försämrad stabilitet vid undanmanöver om du kör med vinterdäck i stället för sommardäck under den varmare delen av året. Det är alltså både billigare och säkrare att använda sig av särskilda sommardäck i stället för att köra på däck för vinterbruk året om.

Det finns särskilda däck som marknadsförs som året-runt-däck, men du bör vara vaksam eftersom många av dessa däck inte uppfyller den svenska lagens krav på vad som krävs för att klassas som däck för vinterväglag i lagens mening.

Snöig bild på vinterdäck

Vinterdäck med dubbar

Däck med dubbar är överlägsna däck utan dubbar när det gäller att få grepp på blankis. Att du kör med dubb hjälper dessutom medtrafikanter som kör med andra däck, eftersom dina dubbar ruggar upp isen så att den blir mindre hal.

Tyvärr är dubbdäck normalt bullrigare än dubbfria däck när man kör på barmark, och de sliter också upp partiklar från vägbanan. Dubbdäck orsakar betydande slitage på våra vägar och det finns studier som visar på att de partiklar som rivs upp är farliga att inandas. Sistnämnda är en anledning till att det idag på vissa gator i Stockholm är förbjudet att använda dubbdäck.

Eftersom det är så vanligt med dubbdäck i Sverige används extra slitstarka beläggningar när man lägger väg i vårt land. Jämfört med de beläggningar som är vanliga i Mellaneuropa, är de svenska beläggningarna stenrika, grova och fyllda med hårt stenmaterial. Detta gör att svenska vägar tenderar att vara bullrigare än de mellaneuropeiska.

Ett vanligt påstående är att dubbdäck gör att bilen drar betydligt mer bensin än dubbfria däck, men här har tester visat att skillnaden är mycket liten. Lufttrycket i däcken påverkar bränsleförbrukningen i mycket högre grad än frånvaron eller närvaron av dubbar gör.

Vinterdäck utan dubbar

Däck utan dubbar kan vara en bra idé att använda om du huvudsakligen kör på barmark och blöt asfalt under vintern, och numera finns det moderna dubbfria vinterdäck som har bra egenskaper även för snö. På isiga underlag är dubbdäck fortfarande att föredra. Dubbfria däck ger vanligen något högre komfort än dubbdäck, och skapar mindre buller.

På den svenska däckmarknaden säljs huvudsakligen två sorters dubbfria däck:

  • Dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden
  • Dubbfria vinterdäck för mellaneuropeiska förhållanden

De två kategorierna skiljer sig åt både vad gäller gummiblandning och vad gäller själva mönstret på däcket. I Mellaneuropa är det huvudsakligen kylan man måste ta hänsyn till när man tillverkar vinterdäck; det är mycket vanligt med vägar som är kalla utan att vara täckta av is eller snö. I Norden är det betydligt vanligare med så kallat vinterväglag, det vill säga snö, is, frost och/eller snömodd, och dubbfria däck som tillverkas för nordiska förhållanden är konstruerade för att klara av dessa förhållanden.

Vilka vinterdäck passar mig bäst?

Vilka vinterdäck som är mest lämpliga för din bil beror på det underlag du kommer att köra på. Det finns tyvärr inte några vinterdäck som är perfekta för alla sorters underlag. Här nedanför har vi sammanställt en tabell där du kan se hur pass bra olika vinterdäck fungerar på olika underlag.

Underlag Dubbdäck Dubbfria däck för nordiska förhållanden Dubbfria däck för mellaneuropeiska förhållanden
Rå is Mycket bra Bra Dåligt
Våt is Mycket bra Bra Dåligt
Hård snö Bra Bra Okej
Lös snö Bra Bra Okej
Slask Bra Okej Bra
Våt asfalt Okej Dåligt Mycket bra
Torr asfalt Okej Okej Mycket bra

Mer om året-runt-däck

Om du köper ett importerat 4×4-fordon, stadsjeep, minivan eller liknande är det inte ovanligt att fordonets originalmonterade däck är grovmönstrade och har märkningen M + S utan att vara anpassade för vinterkörning. De kan vara utmärkta för terrängkörning i lera och på andra mjuka underlag, men gummiblandningen är inte anpassad för att klara av låga temperaturer.

För att ta reda på om dina däck räknas som vinterdäck enligt svensk lag rekommenderar vi ett besök hos Däckbranschens informationsråd eller The Scandinavian Tire and Rim Organization (STRO).

Antisladdsystem och vinterdäck

Ett antisladdsystem kan hjälpa till att häva en sladd genom att automatiskt bromsa ett enskilt hjul, men för att systemet ska kunna göra detta krävs att hjulet får tillräckligt bra väggrepp för att en inbromsning ska kunna ske. Om du kör med vinterdäck som inte är lämpliga för det aktuella underlaget minskar alltså nyttan av antisladdsystemet. Att en bil har ett antisladdsystem är därför på intet vis ett argument för att inte bry sig om vilka vinterdäck man väljer.

Däckförvaring

För att dina däck ska hålla så länge som möjligt bör du förvara dem svalt, torrt och mörkt när de inte används. Detta gäller både sommardäck och vinterdäck, och oavsett om du har köpt dyra eller billiga däck.

Sök däck och jämför priser

Hos oss jämför du däck från: